Pogledajte kako policija i inspekcija traže duhan po autopijaci

Radi zaustavljanja ilegalne trgovine duhanom i duhanskim proizvodima, ali i drugim akciznim proizvodima, na autopijaci u sarajevskom naselju Stup od jutros traje akcija policije Kantona Sarajevo i federalnih inspektora.

– Prema našim operativnim saznanjima, na ovoj pijaci vrši se promet cigareta i duhana bez markica, alkohola i drugih proizvoda visoke tarife – kazao je za “Avaz” glavni federalni tržišni inspektor Elmir Ramić.

Akcija Federalne uprave za inspekcijske poslove počela je jutros u 7:30 sati, a na ulazu na autopijacu nadležni su zaustavljali i pregledali sumnjiva vozila.

– U akciji su angažirani šest federalnih inspektora, dva tima jedinice za podršku, dakle deset specijalaca i još tri uposlenika Federalne uprave za inspekcijske poslove – istakao je Ramić.

Kako je kazao, do sada su izuzete i određene količine duhana i duhanskih proizvoda. – Osim na proizvode visoke tarife, obraćena je pažnja i na brendirane proizvode, dakle falsifikate. S tim u vezi, pronađena je i oduzeta određena količina patika “nike” i “adidas”, proizvoda “dormeo”, ali i bijele tehnike. U svim slučajevima riječ je o proizvodima za koje vlasnici nisu imali dokaz o porijeklu imovine, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments