Pogledajte kako radi “špijunska olovka” koja je obnovila rat Semira Efendića i Elmedina Konakovića

Nakon silnih afera koje su obilježile 2020. godinu, i 2021. po svemu sudeći neće se puno razlikovati. Pri samom konstituiranju općinskih vijeća, posebno u Sarajevu, došlo je do prvih trzavica u vezi s prelascima pojedinih vijećnika iz jednog u drugi politički blok.

I dok jedni to smatraju školskim primjerom izdaje, drugi navode kako je to oslobađanje od pritiska i diktata “velikih vođa”.

Posebno je bilo zanimljivo na nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo u kojem je došlo do, kako se vidi u snimku koji je objavio načelnik ove lokalne zajednice Semir Efendić, kruženja olovke za koju se sumnja da na sebi ima integriranu kameru.

(VIDEO) Efendić pokazao snimak: Političari glasali s kamerom u olovci

Prema riječima Efendića, opozicioni vijećnici su “primorani” snimati ovom specijalnom olovkom kako bi se lideri političkih partija kojim pripadaju uvjerili u to da u njihovim redovima nema “političkih papaka”.

Kruženje famozne olovke među vijećnicima stranaka okupljenih u četvorku dovelo je do pravog malog cyber rata između načelnika Semira Efendića i predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića koji je, prema riječima ovog prvog, čovjek koji vodi sve procese opozicionog bloka iz sjene.

Ubrzo nakon objavljivanja spornog snimka online prostorom su počeli kružiti linkovi s web mjesta za kupoprodaju na kojima se može nabaviti jedna takva olovka.

Ekipa Oslobođenja odlučila je kupiti jednu low budget verziju olovke slične onoj iz općinske sale u Novom Gradu i uvjeriti se u performanse koje ona nudi. Naime, cjenovni rang “špijunske hemijske”, kako je nazvana, kreće se od 20-ak KM sve do nešto više od 100 KM. Skuplja varijanta, što se može i pretpostaviti, nudi sliku nešto veće rezolucije i kvalitetniji zvuk. Bilo kako bilo, ono što šokira jeste dopstupnost ove olovke koju može u jednom danu naručiti i preuzeti svako od nas.

Ova spravica, koja liči na gadgete iz filmova o Jamesu Bondu, na sebi sadrži indikator koji pokazuje je li uključeno fotografiranje ili snimanje, osim kamere kojom možete snimati foto i video tu je i mikrofon, slot za memorijsku karticu, USB ulaz, operativno i reset dugme. Da se ništa ne bi posumnjalo, ovu hemijsku olovku možete koristiti i za, što je njena i prva namjena, pisanje.

Iako je olovka jeftina i svima dostupna, itekako služi svrsi. U to se možete uvjeriti i u pokaznom videu koji je napravila ekipa Oslobođenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79