Pogledajte kako se na svadbi Jasmine Izetbegović alkoholom nazdravljalo uz pjesmu “O Bella Ciao”

“Svadba godine” održala se u subotu u Sarajevu. U bračnu luku uplovili su kći Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović, i njezin odabranik Ćamil Humačkić. Među brojnim gostima je bio turski predsjednik Recep Tayyip Erdgoan koji je bio kum na šerijatskom vjenčanju. On je u Sarajevo došao sa suprugom Emine.

U poslijepodnevnim satima subote mladenci su uplovili u bračnu luku na vjenčanju u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein ef. Kavazović, a nakon njega obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Na svadbi Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića koja je održana u sarajevskom hotelu Europa pjevali su Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Isak Šabanović i Lana Hamza.

Zanimljivo, jedan od hitova bio je i ‘Bella Ciao’, koja inače nosi konotaciju lijeve pjesme, koju se primarno pjeva u krugovima komunista i anarhista, no zbog teksta koji nigdje eksplicitno ne spominje političke programe i stavove, postala je popularna u mnogim dijelovima svijeta kao pjesma ljudi koji ne odustaju u borbi protiv osvajača i autoritarnih postupanja.

Među gostima bili su i glumac Emir Hadžihafizbegović, federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, generalni tajnik SDA Halid Genjac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić, Jasminin tetka i tetak – Lejla i Jasminko Akmšamija, a ranije su viđeni Osman Mehmedagić, Asim Sarajlijć, Adil Osmanović, Haris Zahiragić te brojni drugi.

Jasmina Izetbegović jedino je dijete Izetbegovića i njegove supruge Sebije. Rođena je u Nizozemskoj, ali je u Sarajevu završila studij grafičkog dizajna. Nedugo nakon toga vratila se u Amsterdam gdje je završila poslijediplomski studij, a danas je vlasnica i direktorica jedne marketinške agencije, koja ostvaruje milijunski promet zahvaljujući poslovima s državnim tvrtkama, piše portal Crna Hronika.

Njezin odabranik Ćamil Humačkić vlasnik je IT tvrtke u Njemačkoj, a kako pišu mediji ‘pokrio’ je visoke troškove svadbe. Po mladoženjine uzvanike došao je avion iz Beograda.

Mladenkina majka Sebija Izetbegović također nije prošla nezapaženo. Zablistala je u ružičastoj haljini sa zlatnim uzorkom čija je cijena 3799 KM.

Portal nacional.hr objavio je brojne snimke sa svadbe. Pogledati ih možete OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79