Pogledajte kako su izgledali verbalni dueli Dodika, Stanivukovića i Trivićeve

Stanivuković je uzvratio: “Vi ste potpuno izgubili kompas. Moje su ruke čiste, za razliku od vaših.”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave Dodika da je po vitalne interese RS veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, imao veliki broj replika.

Dodik je, replicirajući tokom rasprave, rekao da je zvaničan stav PDP-a da će podržati njegovu izjavu, te da mu poslanik PDP-a Jelena Trivić ne može govoriti o principijelnosti, jer je i sama ranije tvrdila da neće prihvatiti mandat, a sada sjedi u Narodnoj skupštini.

On je naveo da je ključno uraditi reformu obrazovanja, koje je sada neproduktivno, sterilno i ne daje kvalitet.

– Bez te reforme, ovo društvo se neće kretati naprijed – dodao je Dodik.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik preglasan “po pitanju vitalnog interesa Hrvata” i ponaša se kao “hrvatski, a ne srpski član”.

– Drago mi je što sam vas „isprovicirala“ da pričate normalno. Loše obrazovanje ste vi priznali. Što se tiče RS, koju ste tako „jaku“ napravili, oduševljavam se. Išla sam u školu tolike godine i oduševljavam se vašim rezultatima. Vi ste rekli: „Možete biti najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve to može izgledati kao zabluda“. Ispod svakog nivoa je da Vi pričate o obrazovanju – istakla je Trivićeva.

Nakon toga je Milorad Dodik izašao za govornicu i diskusiju ubrzo prebacio na klizak teren.

– Vidim kako se držiš sa Draškom za ruke. Smatram da je to drugarstvo, ne kažem ništa drugo – naveo je on.

Stanivuković je uzvratio: “Vi ste potpuno izgubili kompas. Moje su ruke čiste, za razliku od vaših.”

Kako je to sve izgledalo pogledajte u videu:

Verbalne sukobe Dodik je imao i sa poslanikom Nebojšom Vukanovićem prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79