Pogledajte kako su rudari prilikom sastanka sa Fadilom Novalićem uzvikivali ,,lopovi, lopovi” (VIDEO)

Atmosfera ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu je uzavrela, dok traje hitni sastanak o zahtjevima rudara koji od jučer protestvuju. Predstavnici rudara odbili su poziv federalnog premijera Fadila Novalića, a okupljeno mnoštvo ispred zgrade uzvikuje “lopovi, lopovi”.

U zgradi traje hitno sazvani sastanak, a prisutni su premijer Fadil Novalić, neki ministri iz njegove vlade te direktori iz Koncerna Elektroprivrede.
Predstavnici rudara odbili su poziv i epilog sastanka čekaju ispred zgrade.

“Nema pregovora. Pregovarali smo i previše. Zahtjevi su jasni, glasni i jednostavni. Ostajemo tu pred Vladom do jutra”, kazao je ranije Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika FBiH.

Zahtjevi rudara su brojni, a predstavnici sindikata danas nisu pristali na razgovor s resornim ministrom Nerminom Džindićem (SBB), već traže ispunjenje svih svojih zahtjeva. Jedan od njih je minimalna plata od 1.000 KM.

Rudari se protive pravilnicima o radu i učinku koji je donijela Elektroprivreda BiH, a traže i otkaze svih direktora u ovom koncernu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79