Pogledajte kako vozilo razbija srpske barikade na Kosovu…

Jedinice kosovske specijalne policije ROSU upale su u ponedjeljak ujutro na sjever Kosova na kojem su Srbi većinsko stanovništvo. Čuli su se pucnjevi i sirene u akciji koju je Priština opravdala borbom protiv korupcije i kriminala.

Navodno je lišeno slobode nekoliko visokih policijskih dužnosnika i carinika, a ima i povrijeđenih. Srbi su postavili barikade na ceste, a pojavio se video kako u jednoj od općina u Zubinom Potoku, vozilo kosovske specijalne policije razbija barikadu.

‘Akcija protiv zla, ne protiv Srba’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stavio je vojsku u stanje pune pripravnosti pa u dramatičnom govoru u Skupštini rekao kako je akcija bila usmjerena protiv Srbije od strane albanskih ekstremista u policijskim uniformama.

– Mlatili su ljude i pucali im iznad glava pod izlikom borbe protiv korupcije. Napadnu li srpski narod, Srbija će pobijediti. Nećemo dopustiti novu ‘Oluju’ – pričao je Vučić.

Poletio MIG: Srbija podigla borbeni avion koji nisko nadlijeće Novi Pazar!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79