(VIDEO) Pogledajte kakva je voda danas u Hadžićima

Građani Hadžića ogorčeni su stalnim problemom sa vodosnadbijevanjem u ovom gradu. Nažalost građani imaju više prljave i nečiste vode nego vode idealne za piće odnosno za život piše Crna-Hronika.

Povodom ove informacije građani ali i političar iz Hadžića Admir Mujanović govorili su za portal Crna-Hronika-

“Ovo je katastrofa❗️ Prije Nove godine poskupljali su vodu za 33% a za godinu dana kroz poskupljenje vode, od građana se naplati preko 700.000,00KM. Godinama nemamo vodu za piće a sada očigledno ni za tehničku upotrebu.

Predsjedavajući hoda po Turskoj dok se građani bore sa problemima. Uvjetovao nas je predsjedavajući, načelnik i SDA vijećnici da imamo ispravnu vodu za piće, evo dokaza da nas lažu. Lažima su kratke noge. Podnosite ostavke”ostavka je moralan čin”! – izjavio je Admir Mujanović za portal Crna-Hronika.

@crnahronikainfoVoda u Hadžićima

♬ original sound – CRNA Hronika

Dragi građani,
naš predsjedavajući Općnskog vijeća ovih dana uživa u Turskoj o trošku naših građana (novac koji dobija kao predsjedavajući i vijećnički paušal, to je vaš novac).

Također, ovi o kojima sam govorio ovih dana da obilaze mjesne zajednice i lažu vas da je stanje na našoj Općini zlatno, evo dokaz kakvu vodu piju naši građani i njihova djeca.
Podnosio sam incijative ispred svog kluba i borio se zbog ovakvih stvari,uvijek sam dobio odgovor da je sve uredno, da ja izmišljam.

Opravdanje za sve imaju. Kada sam imao rješenje i plan kako do ovoga nebi dolazilo i šta je dugoročno rješenje,oni su na to bili već spremni da me napadnu i kažu kako za to imaju ventili,kada se voda zamuti da regulišu i da ovakava voda ne može doći do naših građana. Sada postavljam pitanje vama i sebi.

Ako je ovakva voda ušla u sistem domaćinstava ,ko je siguran da poslije ovakve vode kompletan sistem nije zaražen nekom bakterijom i ima li rješenje da ponovnim dolaskom čiste vode ta voda bude ispravna? Mislim da su to bila samo rješenja od ličnog interesa, od bušenja bunara do raznih tokova vodovodnog sistema,opreme za zaustavljanje te prljave vode.

Samo Allah zna koliko je to koštalo iz budžeta građane i kakvi su to interesi bili,ko je sve tu imao talove na tim radovima? Imate izjave na Općinskoj stranici prvih ljudi Općine na prvoj tematskoj sjednici kakvo je stanje vode na našoj Općini. Pogledajte i sami se uvjerite u izmišljanje i laži.

Pravi dokaz imate u vašim domaćinstvima. Ovo je jedan od projekata potrošenog Vašeg novca, a koliko ima takvih projekata gdje uvida nemamo. To se sve radi na ličnim interesima i talovima.” – izjavili su ogorčeni građani.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79