Pogledajte kakve su poruke dočekale Dodika u Crnoj Gori: “Da je vječna BiH”

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik posjetio je Crnu Goru, gdje se 27. februara, od crnogorskih zvaničnika, sastao samo sa predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem.

Iz kabineta crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića i iz Vlade Milojka Spajića su za Radio Slobodna Evropa saopštili da nemaju zvaničnih informacija o posjeti Dodika niti najava o susretima sa “bilo kojim” zvaničnicima piše SlobodnaEvropa

Milorad Dodik: “Srpski svet je fenomenalna ideja “

Zbog posjete Dodika, nekoliko stotina građana protestovalo je ispred Skupštine sa porukom “Mandiću i Dodiku moramo reći NE! Da je vječna Crna Gora. Da je vječna BiH”.

Ulazeći u zgradu parlamenta okupljene je pozdravio sa tri prsta, na šta su građani zviždali i poručivali mu “fašisto”.

Razvili su zastavu Bosne i Hercegovine a transparentom poručili “Putinovi poklisari nijesu dobrodošli”.

Naime, Dodik, koji je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije zbog secesionističkih pretenzija, u Crnu Goru dolazi nakon što se 21. februara sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, četvrti put od početka invazije na Ukrajinu.

Dva dana ranije je imao sastanak i sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, kojeg je Evropska unija sankcionisala zbog izbornih neregularnosti kojom vlada gotovo tri decenije.

Tokom zvanične posjete Podgorici Milorad Dodik je poručio da je “srpski svet” fenomenalna ideja.

“Niko protiv toga ne bi trebao da ima ništa. Pozivam sve Srbe da se posvete elementima našeg nacionalnog identiteta jer on nije usmjeren ni protiv koga”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79