Pogledajte koji automobili se najmanje kvare, a koje je najjeftinije popravljati

Istraživanje provedeno na oko 4,2 miliona automobila pokazalo je kako su najkvalitetniji automobili iz Zemlje izlazećeg sunca, piše Auto start.

Riječ je o američkom istraživanju Vehicle Health Index Make & Model Reliability Rankings koje se provodi radi utvrđivanja koliko se često na automobilima upali signalna lampica Check Engine – indikator kvara motora, te kolika je prosječna cijena koju vlasnik mora platiti za popravak nastaloga kvara.

CarMD je objavio kako je istraživanje provedeno na 4,2 miliona auta proizvedenih od 1996. do kraja 2018. Rezultati su pokazali kako se najmanje kvare automobili Toyota, Acura (koja je zapravo američki luksuzni podbrend Honde) i Hyundai. Na četvrtom mjestu je Honda, a top 5 zaokružuje Mitsubishi.

Ako se lampica ipak upali i kvar se mora otkloniti, najviše razloga za zadovoljstvo također mogu imati vlasnici automobila iz Azije. Naime, vlasnici Mazde popravak će platiti najmanje, prosječno 286 dolara, a odmah zatim slijede Kia i američki Dodge, a top 5 zaokružuju Hyundai i Chrysler..

Što se modela automobila tiče, “najpouzdanijim” u Americi pokazao se Audijev SUV Q5 iz 2016, s najčešćim kvarom na senzoru kisika u sistemu dovoda goriva. Slijede ga Honda Civic iz 2017. i Subaru Crosstrek iz 2017…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments