Pogledajte količinu droge koju je sakrivao inspektor MUP-a

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u sklopu akcije kodnog naziva “Soft”, uhapsili su danas u Bihaću inspektora MUP-a USK A.K. zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Kako je potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović hapšenje je obavljeno po naredbi Općinskog suda u Bihaću.

“U okviru ove akcije slobode je lišeno jedno lice. Policijski službenici SIPA-e su pretresli lica, jedno vozilo i porodičnu kuću. Tom prilikom su otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge marihuane, sredstvo za vezivanje – lisice, službenu policijsku legitimaciju i službeno oružje, kao i novac u iznosu 3.000 KM”, kazao je Miladinović.

Dodao je da se A.K. trenutno nalazi u prostorijama Tužilaštva USK i nad njim policijski službenici SIPA-e vrše kriminalističku obradu, nakon čega će biti predat u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva USK.

Kako saznajemo radi se o inspektoru MUP-a USK Amiru Karabegoviću, koji je uhapšen prilikom primopredaje narkotika.

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (27.4.2021. godine) u Bihaću realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Soft“, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. U akciji je slobode lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Bihaću, policijski službenici SIPA-e pretresli su osobu, vozilo i stambeni objekat i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge marihuana, novac, mobilni telefon, službenu legitimaciju, sredstva za vezivanje i pištolj.

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode bit će predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Ovo je uhapšeni inspektor MUP-a USK kod kojeg je pronađena veća količina droge

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79