Pogledajte kolike su plaće direktora sarajevskih komunalnih preduzeća: Niko nema ispod 2.500 KM

Podaci o iznosima plaća direktora i vršilaca dužnosti direktora kantonalnih preduzeća javno su dostupni otkako je uspostavljen registar Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Iako godinama neka od komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo posluju sa gubicima, plaće direktora su poprilično visoke u odnosu na prosječnu plaću radnika.

Komunalna preduzeća u KS su u nadležnosti Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a kako su se ranija ministarstva komunalne privrede i prostornog uređenja spojila u jedno, tako su se u sklopu ovog ministarstva našli i kantonalni fondovi za izgradnju stanova.

Na čelu ovog ministarstva je ministar Enver Hadžiahmetović koji ima plaću, prema podacima objavljenim na stranici Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS, 2.835 maraka.

Ranije je Hadžiahmetović bio direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija gdje je primao plaću u iznosu od 3.289,51 KM.

Trenutno funkciju vršioca dužnosti u ovom preduzeću obnaša Rusmir Salić, a koji za to radno mjesto ima plaću od 3.237,72 KM.

Već duži vremenski period Senad Mujagić obnaša funkciju vršioca dužnosti direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS, a u preduzeću koji ima milionske gubitke, osnovna plaća v. d. direktora iznosi 2.850 KM.

Adis Bešlić imenovan je za direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park, ali na stranici Ureda iznos njegov plaće nije naveden, dok je za vrijeme obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ovog komunalnog preduzeća primao osnovnu plaću u iznosu od 2.750,35 KM.

Direktor KJKP Rad ima osnovnu plaću u iznosu od 2.970 KM, a tu funkciju obnaša Vera Arnautović koja je i u prethodnom mandatu Vlade Kantona Sarajevo na čelu sa Edinom Fortom bila na toj poziciji.

Sejfo Ušanović, direktor KJKP Toplane Sarajevo, prima plaću od 3.000 KM, a direktor KJKP Tržnice-pijace Jasmin Terović 2.508,21. Isti iznos osnovne plaće primao je i njegov prethodnik, vršilac dužnosti direktora Bojan Miškić.

Edis Baković, aktuelni direktor KJKP Sarajevogas, ima osnovnu plaću od 2.901,60, a u vrijeme kada je obnašao funkciju vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća primao je plaću u iznosu od 2.846,03.
Direktor KJKP Pokop Samir Kurtanović ima plaću 2.856,96 KM, a za oko 60 maraka bila je manja njegova plaća na funkciji vršioca dužnosti, tačnije 2.790,15 KM.

Plaća direktora Kantonalnog stambenog fonda iznosi 2.985 KM, a tu funkciju do izbora novog direktora vrši Lejla Tanjo, dok iznos plaće direktora Fonda kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirze Emirhafizovića nije objavljen piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79