Pogledajte koliko snijega se očekuje da će pasti u idućih 10 dana

Zima izgleda još nije rekla svoju posljednju riječ, iako smo blizu njenog klimatološkog i kalendarskog kraja.

Kako piše Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, čini se da se ostvaruju ranije prognoze o hladnim prodorima u trećem mjesecu.

– Akumulacija snijega u regiji do početka treće dekade ovog mjeseca ukazuje da se zima neće tako lako predati. Najnovije prognoze ukazuju da nas nakon kratkotrajne južine idućih dan-dva čeka novo osjetno zahlađenje potkraj vikenda i u većem dijelu idućeg tjedna – piše spomenuta stranica, a kao ilustraciju navodi grafički prikaz očekivane akumulirane količine snijega u idućih 10 dana, koji možete pogledati ispod.

Kako je vidiljivo ECMWF i meteologix.com predviđaju prilično ozbiljnu akumulaciju snijega, koji bi se mogao zadržati čak i u nizinama!?

NAJAVLJENO snijeg susnježica

– Ne bi iznenadilo da ovaj mjesec bude neobično hladan – zaključuje se u prognozi spomenute stranice, a i drugi meteorolozi najavljuju slično.

Prema kraju dana će rasti naoblaka s jugozapada, kao uvod u novo pogoršanje, najavljuje meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

Prema kraju dana će rasti naoblaka s jugozapada, kao uvod u novo pogoršanje, najavljuje meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

– U petak će već od jutra biti kiše na zapadu zemlje i onda će se prema kraju dana proširiti diljem zemlje. Oborina će biti lokalno obilnija duž Jadrana, osobito na širem riječkom području. Prema večeri, kad dovoljno zahladi, kiša će prelaziti u snijeg, uglavnom u višim predjelima Gorskog kotara. Snijega će u gorju biti i tijekom nedjelje, a postoji mogućnost da koja pahulja prolazno zaleprša i u nižim predjelima unutrašnjosti.

– Čini se da zima ima još štošta za reći jer prognostički materijali ukazuju na hladnoću tijekom idućeg tjedna – prognozira Blažević.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79