Pogledajte lišenje slobode Srbijanaca osumnjičenih za likvidaciju sunarodnjaka u Bratislavi

Dva mladića iz Srbije koja je potraživala Slovačka zbog sumnje da su učestvovala u prebijanju i likvidaciji Nikole Kosanića u centru Bratislave u nedjelju, slobode su lišena na autoputu M1 u Mađarskoj.

Kako je saopćila mađarska policija, do lišenja slobode je došlo nakon što su mladići uočeni u automobilu na autoputu. U policijskoj sačekuši lisice na ruke stavljene su mladićima od 21 i 26 godina.

– Sumnja se da su oni učestvovovali u likvidaciji mladića u Slovačkoj i lišeni su slobode na zahtjev te države 10. decembra u 21:30 sati – saopćila je mađarska policija, dodajući da će biti predati slovačkim vlastima.

Kako pišu srbijanski mediji, slobode lišeni mladići su iz Aleksinca.

Policija je u nedjelju oko pet sati primila poruku da čovjek bez svijesti leži na ulici ispred zgrade Glavne pošte. Na lice mjesta odmah je došla i Hitna pomoć, ali nesretnom mladiću nije bilo spasa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79