Pogledajte nove podatke CIK-a za Skupštinu Kantona Sarajevo

 

Centralna izborna komisija (CIK) djelomično je dopunila podatke o rezultatima izbora za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Na 74,5 posto obrađenih biračkih mjesta u Skupštinu KS trenutno ulazi sedam stranaka, dok je NES, kao osmoplasirana na pragu cenzusa od 3 posto, koliko je potrebno da bi stranka postala parlamentarna.

S obzirom da je ostalo još 25 posto neobrađanih listića izvjesno je da bi NES ipak mogao dobiti jednog zastupnika u Skupštini KS.

Prvoplasirana stranka trenutno je SDA, koja na 74,5 posto obrađenih biračkih mjesta ima neznatnu prednost (18,5 posto) ispred Naroda i pravde (18,46 posto) te se pretpostavlja da će i jedna i druga stranka imati podjednak broj zastupnika i to po 8.

Trećeplasirani je SDP sa 15,59 posto, četvrta Stranka za BiH sa 12,88 posto, peta Naša stranka sa 11,7 posto, šesti DF sa 8,4 posto i sedma stranka Za nove generacije sa 3,84 posto.

Šanse za ulazak u Skupštinu KS ima i SBB koji trenutno ima 2,55 posto glasova na 74,5 obrađenih biračkih mjesta. Ostale stranke nemaju nikakvu šansu piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79