Pogledajte nove slike oštećenog Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici (FOTO)

“Zabilježena je veća materijalna šteta, radnici su se jako uplašili i istog momenta su nastojali izaći vani”, ispričala je nakon zemljotresa koji se osjetio u ovom gradu Dijana Kondić, direktorica Centra za informisanje i kulturu u Kozarskoj Dubici. Dodala je:

“Trenutno smo svi vani, pokušavamo doći do statičara koji bi procijenio stanje s obzirom na to da je očigledno vrlo loše kako bismo izmjestili opremu u jedan od objekata koji nam je raspoloživ, to će, vjerovatno, biti objekt Doma kulture, gdje bismo omogućili emitovanje programa Radio-televizije Kozarska Dubica dok ne vidimo šta će se dalje dešavati.”

Istaknula je da je načelnik opštine obišao zgrade koje su pretrpjele štetu.

“Potvrdio je da značajnija oštećenja postoje na više objekata u Kozarskoj Dubici u užem centru grada, između ostalog oštećen je jedan od objekata Doma zdravlja, gdje je zabilježeno napuknuće u dužini od četiri metra, štetu je pretrpio objekt hotela “Zepter”, kao i privatni objekti. Više informacija bit će nakon formiranja komisije za procjenu štete, koja će danas izaći na teren”, kazala je Kondić i dodala da je najbitnije da, prema prvim informacijama, nema ljudskih žrtava.

Istaknula je da su gradske vlasti pozvale građane da budu solidarni i da ne podliježu panici.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković napustili su sve svoje dnevne aktivnosti i došli u posjetu Kozarskoj Dubici i Kostajnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79