Pogledajte obraćanje Trumpa nakon potpisivanja sporazuma

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdullah Hoti potpisali su u Bijeloj kući sporazum sa američkim predsejdnikom Donaldom Trumpom o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Američki predsjednik je kazao da se radi o historijskom sporazumu.

Vučić i Hoti potpisali sporazum u Bijeloj kući u prisustvu Trumpa

Trump je ovaj događaj nazvao “velikim pomakom” u odnosima dvije zemlje nakon proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, javlja agencija Rojters.

– Zaista, ovo je historijski – rekao je Trump i dodao kako se raduje posjeti obje zemlje u ne tako dalekoj budućnosti – prenosi agencija AP.

Predsjednik SAD, govoreći u Ovalnoj sobi, prije susreta sa liderima dvije zemlje, kazao je da će Srbija raditi na tome da premjesti ambasadu u Izraelu u Jerusalim, a Kosovo i Izrael su se dogovorili da normalizuju odnose i uspostave diplomatske veze.

– Vjerujem da će se desiti izvanredne stvari, a Amerika će se otvoriti prema objema stranama. Ekonomija može zbližiti ljude, ovi ljudi su uradili odličan posao – rekao je Trump.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79