Pogledajte smeće u sarajevskom naselju: Kontejneri radnim danima pretrpani otpadom

U sarajevskom naselju Grbavica, smeće već danima stoji u blizini kontejnera.

Nakon saznanja sa terena da je na području Općine Novo Sarajevo u naselju Grbavica evidentirana prekomjerna količina otpada, kako uz saobraćajnice i pješačke staze, tako i u, te oko kontejnera koji su smješteni pored objekata kolektivnog stanovanja, Općina Novo Sarajevo odmah je uputila urgenciju prema nadležnom KJKP “Rad” da poduzmu sve što je u njihovoj moći i nadležnosti da se ovaj dio naselja što prije očisti.

KJKP “RAD” su istakli da se dešava da su kontejneri radnim danima pretrpani kućnim otpadom, što je rezultat reduciranog pražnjenja istih zbog zastarjelih vozila koje koristi ovo preduzeće za odlaganje otpada, a i evidentan je nedovoljan broj istih za operativne poslove.

Poseban problem, kako navode, predstavlja i nedovoljan broj ljudi na ručnom održavanju javne higijene, ali da će se već 11. februara organizovati da se u naselju Grbavica krene sa čišćenjem javnih površina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79