Pogledajte snimak današnjeg svjedočenja Muriza Memića u Sudu BiH

Muriz Memić, otac staradalog Dženana Memića, svjedočio je danas pred Sudom BiH u postupku koji se vodi protiv Zijada Mutapa i ostalih.

Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa Ramić (djevojački Mutap), policajci Hasan Dupovac i Josip Barić, te Muamer Ožegović, optuženi su za organizirani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja uzroka stradanja Dženana Memića.

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo BiH navodi se da su optuženi “u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili grupi za organizirani kriminal, formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dan 08.2.2016. godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža, usljed kojih je 15.2.2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo”.

Pogledajte snimak sa današnjeg ročišta u Sudu BiH.

  Od Banjaluke do Stockholma za samo 19,99 eura?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79