Pogledajte snimak policijske akcije na sjeveru Kosova: Stotinu pripadnika specijalne jedinice, 25 oklopnih vozila i džipova ROSU-a

Više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU-a i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice učestvuje od jutros u 5:50 sati u akciji na sjeveru Kosova, a kosovska policija saopćila je da je lišen slobode policajac u vezi s likvidacijom Olivera Ivanovića, kao i još jedan osumnjičeni kod kojeg je pronađeno oružje.

U saopćenju kosovske policije potvrđuje se da je u ranim jutarnjim satima na sjeveru Kosova policija provela akciju u vezi s likvidacijom Olivera Ivanovića.

Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao lišenjem slobode osumnjičenog policajca R. B., višeg policijskog službenika u policijskoj stanici na sjeveru Kosova, uključenog u nalog za pretragu – navedeno je u saopćenju.

Navodno, namjera je bila lišenje slobode još jednog visokog funkcionera policije, odnosno šefa operacija Z. B. Obojica su, prema specijalnom tužiocu, osumnjičeni za organizirani kriminal, učešće u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti vezane za likvidaciju Olivera Ivanovića. Osim toga, tužilac je rekao da je sva ta akcija izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva, a izvršio ga je Osnovni sud u Prištini, Odjeljenje za teška krivična djela, prenose prištinski mediji.

Tokom policijske akcije slobode je lišen još jedan osumnjičeni, kojem je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva komada oružja i municije – ističe se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79