Pogledajte snježnu mećavu u Njemačkoj: Saobraćaj paralizovan

Snježna oluja i jaki vjetrovi pogodili su danas sjevernu i zapadnu Njemačku, zbog čega je obustavljen željeznički saobraćaj, a desilo se i na stotinu nesreća.

Policija je saopštila da je 28 osoba povrijeđeno na zaleđenim putevima.

Njemačka meteorološka služba “DWD” pozvala je ljude da ostanu kod kuće, a vlasti su dovele beskućnike u topla skloništa usred temperatura ispod nule.

Nacionalni željeznički prevoznik “Dojče Ban” rekao je da su glavne vozne rute između Hamburga i Hanovera, Berlina i zapada otkazane dok su se snježni nanosi nagomilavali na kolosjecima i dalekovodima.

Otkazane su i neke vozne veze na istoku, mada je veći dio snijega pao na sjeverozapadu.

Šta je izazvalo ovakvu temperaturu u Njemačkoj?

Dok se zapad zemlje smrzavao, južna Njemačka je doživljavala mirne proljećne temperature.

Neobičnu vremensku i temperaturnu podjelu izazvao je polarni vrtlog koji potiskuje ledeni vazduh sa Arktika prema sjevernoj Njemačkoj baš kao što front niskog pritiska donosi vlažno, toplo vrijeme sa jugozapada, naveo je “DWD”.
U Holandiji snijeg

U Holandiji je sneg prekrivao veći dio zemlje, prisiljavajući vladu da otkaže nedjeljni krizni sastanak na kome se razgovaralo o pandemiji korona virusa.

Vozne usluge su obustavljene, a Amsterdamski aerodrom upozorio je putnike na moguće otkazivanje ljeta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79