Pogledajte šta je pronađeno kod Ramiza Sejfovića, oca Anela Sejfovića

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela za koja su osumnjičena lica lišena slobode u akciji kodnog naziva “REZ”, na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, dana 20.07.2022.godine izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija vlasništvo Ramiz Sejfović u ulici Sulje Jahića, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

– automatska puška sa preklopnim kundakom,

– više različitih dijelova oružja,

– 572 komada puščanih i pištoljskih metaka različitog kalibra,

– 4 uloška za pancir,

– jedan okvir za pištolj i

– jedna ručna bomba.

Po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, istoga dana u 18,20 sati slobode je lišen Ramiz Sejfović, rođen 1957.godine u mjestu Rasno, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 371. KZ F BiH (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija).

Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79