Foto: MUP TK
Pogledajte šta je sve policija u Tuzli zaplijenila: Droga, oružje, novac

Pogledajte šta je sve policija u Tuzli zaplijenila: Droga, oružje, novac


U velikoj policijskoj akciji koja je jučer sprovedena na području Tuzlanskog kantona, pripadnici Uprave policije MUP-a TK-a pronašli su značajne količine droge, oružja i novca.

Akcija je sprovedena na više lokacija, uključujući Tuzlu, Gračanicu i Banoviće, u skladu s Operativnim planom za sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela povezanih sa zloupotrebom opojnih droga, imovinskim deliktima i nedozvoljenim držanjem oružja.

Policijski službenici, uz saglasnost tužilaštva i prema naredbama općinskih sudova, izvršili su pretres nekoliko objekata i vozila povezanih s osumnjičenim osobama.

Tokom pretresa, zaplijenjeni su brojni predmeti, uključujući pušku CZ Kragujevac, odjevne predmete, nekoliko pakovanja bijele praškaste materije, više pakovanja biljne materije, digitalnu vagu, te novac u iznosu od 3600 KM.

Pored navedenih predmeta, policija je zaplijenila i mobilne telefone te druge materijale koji mogu biti korišteni kao dokazi u daljem istražnom postupku. Svi pronađeni predmeti i materije su izuzeti radi daljeg vještačenja, dok tužilaštvo nastavlja rad na dokumentovanju krivičnih djela.

Nakon okončanja svih istražnih radnji, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće dostavljeni odgovarajući izvještaji.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija