Pogledajte šta je Zoran Milanović rekao o Predsjedništvu BiH, Domu naroda i „pravim“ Hrvatima… (VIDEO)

“Dom naroda će omogućiti u novom sastavu da se Hrvatima kaže ko vas šiša”, kazao je Milanović.

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske jučer je kazao kako je “namjerni propust hrvatske diplomacije u Bruxellesu čin kriminalne neodgovornosti”, misleći na zaključke koje je usvojilo Vijeće EU a u kojima nema amandmana Ministarstva vanjskih poslova RH “da se osigura ravnopravnost konstitutivniih naroda kroz izbornu reformu”. Za takav amandman nije bilo političke volje u Vijeću ministara EU za vanjske poslove. Milanović je za ovaj “neuspjeh” okrivio premijera RH Andreja Plenkovića.

“Pitam Plenkovića kako misli pomoći Hrvatima na izborima naredne godine u dom naroda koji je jedina poluga zaštite vitalnih interesa koji su Hrvati koristili dva do tri puta ne više da im ne budu izabrani ljudi koji su Hrvati taj dan, nikad prije, nikad kasnije koji čak ne skrivaju to da etnički nisu Hrvati i pripadnici te zajednice koji dolaze iz kantona u kojima Hrvata više nema, ali im pripada kvota i koje biraju Bošnjaci. To nisu predstavnici hrvatskog naroda. To je pervertiranje logike i duha Dejtona. Da uzmem tvoje pravo i onda njime brišem pod. To je puno veći problem od Predsjedništva koje je simbolička stvar.

Dom naroda će omogućiti u novom sastavu da se Hrvatima kaže “ko vas šiša”. Mi Hrvate u BiH ne pokušavamo učiniti Hrvatima oni to jesu. Oni su hrvatski državljani, već desetljećima i s tom sviješću su nas primili u EU”, kazao je Milanović.

On je također Venecijansku komisiju nazvao “glupošću”.

60 sekundi potpunog ludila predsjednika Hrvatske pogledajte u nastavku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79