Pogledajte video iz sela Borova Ravan, gdje je klizište srušilo kuću

Novinarka “Avaza” posjetila je danas selo, iako su iz Civilne zaštite upozoravali da ide na vlastitu odgovornost jer je klizište i dalje aktivno te se širi na cijelo selo

U gornjevakufskom selu Borova Ravan klizište je jutros potpuno srušilo jednu kuću, a drugu oštetilo, dok su još dvije u neposrednoj opasnosti, zbog čega su tri porodice evakuirane.

Novinarka “Avaza” posjetila je danas selo, iako su iz Civilne zaštite upozoravali da ide na vlastitu odgovornost jer je klizište i dalje aktivno te se širi na cijelo selo.

– Klizište je i dalje aktivno, polako se pomjera, nadamo se da neće biti žrtava – kazao nam je Rasim Bilkan, pripadnik Civilne zaštite općine Gornji Vakuf/Uskoplje.

Mještani su u šoku i kažu da ne znaju ni gdje će ni šta će ako cijelo selo bude trebalo biti evakuirano.

– Klizište je postojalo i ranije, znali smo da dolazi do pucanja zemlje, ali nismo očekivali da će se ovo desiti. Iznad naših kuća je napravljen šumski put za izvlačenje drva i voda se tuda slijevala, a nema drveća koje bi držalo zemlju pa se brdo bukvalno odrobilo – kazao nam je jedan mještanin.

Mještani su u strahu od najgoreg, a naročito oni čije su kuće direktno ugrožene, kao što je slučaj s Edinom Skehom.

Tagovi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments