Pogledajte zbog čega je uhapšen Vukanović: Sudija pio kafu za vrijeme radnog vremena, on im rekao “Na pos'o odmah”

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske je jutros uhapšen u Trebinju nakon što je snimao sudije u ovom gradu dok sjede u ugostiteljskom objektu.

Kako je i sam napisao na svom blogu, Vukanović je u gradu sreo sudije Osnovnog i Okružnog suda Milana Bosića i Bojana Stevića te ih pokušao “postrojiti”, odnosno natjerati ih da iz kafića odu na posao.

“Šta radite u kafani u 10 i po’ sati. Na pos'o! Odmah! Kad si došao na posao danas?”, pitao je Stanivuković sudije dodavši kasnije da im građani mjesečno daju 4.500 KM da bi u sred radnog vremena sjedili na kafi.

Na pitanje što ne rade danas, u sred radnog vremena, nisu željeli da mu odgovore. Šta više, jedan od njih mu odgovara “Je li te to opet ludilo uhvatilo? Promjena vremena”.

U desetominutnom videosnimku Vukanović galami na sudije zbog “nerada i nepoštenja”. Pita ih zašto brane pedofile i kriminalce navodeći im primjere za svoje tvrdnje. Također ih pita zbog čega umjesto onih koji zaista krše zakone, oni uporno procesuiraju njega.

“Jesam li ja najveći kriminalac ovog grada? Koliko ste mi para do sada uzeli? Šta ste uradili sa prijavama?”, govori im on vidno ljut, izrevoltiran njihovim neradom i posljednjim “plavim kovertama” koje je dobio.

Sudije su pozvale i policiju koja je došla i uhapsila Vukanovića. On ističe da su se policajci prema njemu ponašali korektno i profesionalno, a ubrzo je i pušten iz pritvora, piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79