Hutbu za Admira Sovića

Hutba efendije Aldina Adilovića u džematu Mali Lug je definitivno nešto što će slomiti i najtvrđe srce.

Naime, efendija džemata u kojem se proteklog dana desila nezapamćena tragedija kada je Admir Sović (37) oduzeo život svoje troje djece i potom se objesio, kazivao je emotivnu hutbu i sumnjamo da je iko od prisutnih uspio ne pustiti barem jednu suzu.

Crna-Hronika.info

Današnja hutba efendije Aldin Adilovic u džematu Mali Lug je definitivno nešto što bi slomilo najtvrđe srce. Sumnjam da je iko bio prisutan a da nije pustio suzu.

Gepostet von Crna-Hronika.info am Sonntag, 16. Dezember 2018

Između ostalog, vidno emocionalno, u hutbi je zatražio da se zapitamo šta smo kao zajednica uradili da spriječimo ovu tragediju, ističući da ne osuđujemo nikoga jer ne znamo šta se dešava u našim komšilucima, ali da uvijek znamo osuđivati. Izrekao je i bolnu činjenicu da živimo u takvim vremenima u kojima svi dižemo glas samo kad je naš interes u pitanju.

– Mi gledamo, mi komentarišemo, mi ismijavamo, mi ponižavamo, i svako tako ponaosob. I ne vodimo računa o našoj odgovornosti. Šta ćemo mi Bogu kazati zašto su ova djeca ovako morala napustiti ovaj svijet, zašto je ovaj čovjek sebi oduzeo život? Znamo samo pričati hoćemo li mu klanjati dženazu ili nećemo. (…) Zapitaš li se ti šta si mogao uraditi da do toga ne dođe?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79