Pogodite gdje Borjana Krišto ide u prvu zvaničnu posjetu

Novoimenovana predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je telefonski s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, koji je još jednom čestitao Krišto na potvrdi imenovanja kao i na dinamici provedbe izbornih rezultata, što će jamčiti potpunu stabilnost i funkcionalnost, osobito nakon nedavnog stjecanja statusa kandidata i jačanja integracijskog procesa prema članstvu u EU.

– Krišto je istaknula nemjerljive zasluge Plenkovića u vezi sa stjecanjem kandidatskog statusa za BiH, kao i jasnu partnersku i prijateljsku dimenziju odnosa cjelokupne Vlade Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

Najavljen je i prva zvanična posjeta predsjedavajuće Krišto upravo Republici Hrvatskoj, koji će biti realiziran nakon potvrde imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Uska bilateralna suradnja na svim poljima te podjela iskustva Republike Hrvatske u procesu integriranja u Evropsku uniju bit će od neizmjerne pomoći institucijama BiH, zaključeno je u današnjem telefonskom razgovoru dvoje visokih političkih dužnosnika – saopćeno je iz Vijeća ministara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79