Pogoršalo se stanje Muse Diabanga, danas bio na pregledima u UKC Tuzla

Tridesetogodišnji nogometaš Bratstva, Senegalac Musa Diabang (30), 24. oktobar pamtit će dok je živ.

U 5. minutu utakmice Bratstva i Radnika iz Hadžića, na stadionu „Luke“, nakon nesmotrenog poteza i udarca laktom, demolirano je lice borbenog i pouzdanog igrača Bratstva Muse Diabanga.

Žestok udarac

U tom kobnom 5. minutu, Musa je na sredini terena od žestokog udarca, kao pokošen pao na zemlju, izgubio svijest, a tada su ljekari Bratstva interevenirali i ukazali mu prvu pomoć. Krv je šikljala iz nogometaševih usta. Dr. Adnan Muslimović, konstatovao je prijelom jednog zuba i izbijen drugi zub, rasječenu donju usna, a kako je zvanično izjavio dr. Muslimović, Diabang je u kraćem periodu imao krizu svijesti, piše Avaz.

Iako povrijeđen, borac na terenu koji ne zna zakazati, Musa je odgledao utakmicu zavijen u krvavu gazu. Inače, Diabang u Bratstvu igra šestu sezonu. Zavolio je Gračanicu, ovdje se oženio Bosankom i ima dvoje djece. Miljenik je gračaničke publike.

Gubljenje svijesti

Danas se stanje teško povrijeđenog nogometaša pogoršalo. Zbog gubljenja svijesti na utakmici, Musa se ne osjeća dobro, a osim dva izgubljena zuba, najvjerovatnije da je još nekoliko zuba pomjereno iz ležišta, pa će sutra morati zubaru na pregled. Danas je na UKC u Tuzli imao nekoliko pregleda i vraćen je kući.

Znajući koliki je borac na terenu i znajući njegove ljudske osobine, ljubitelji nogometa u Gračanici, šokirani su ovakvim ishodom povreda koje je zadobio njihov ljubimac, pa mu svi putem društvenih mreža šalju riječi ohrabrenja i podrške.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79