Pogoršana epidemiološka situacija: Vlada KS hitnu sjednicu odgodila za sutra

Iako je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sinoć kazao da će vlada danas raspravljati o zdravstvenoj situaciji u Kantonu Sarajevo i restriktivnijim mjerama, sjednica će ipak biti održana sutra (četvrtak) ujutro.

Sjednica je zakazana za 9 sati, a planirano je da se ministri predvođeni premijerom obrate građanima tačno u 12 sati i obavijeste javnost o novim, pooštrenim, mjerama, javlja Klix.

Forto je sinoć istakao da informacije iz zdravstvenog sistema ukazuju na to da se stanje pogoršava i da je moguće uvođenje restriktivnih mjera u smislu skraćivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Prema nezvaničnim informacijama, radno vrijeme do 23:00 bi moglo biti skraćeno do 20:00 sati, kao što je jučer odlučeno u Tuzlanskom kantonu.

Ugostitelji, hotelski radnici i muzičari Kantona Sarajevo održali su sinoć sastanak u Sarajevu i donijeli nove zaključke i zahtjeve koje su dostavili Vladi i Ministarstvu zdravstva te Kriznom štabu Federacije BiH.

Ugostitelji apeluju na vladu, krizni štab i resorno ministarstvo da udovolje ovim zahtjevima kako bi u Kantonu Sarajevo preživjeli. Ugostiteljski radnici žele da prežive od svog rada, navodi se u saopćenju.

  Armin Muzaferija poručio Kenanu Musiću - Plati mi fakture, sve ću pokloniti narodnoj kuhinji

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79