Pojačan promet vozila na graničnom prelazu Doljani

Na putevima u Bosni i Hercegovini u subotu se saobraća po suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

“Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja”, navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici Buna – Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 9 do 12.15 sati, od 13.15 do 15 sati i od 17 do 19 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići – Tromeđa – Mostar, Tasovčići – Masline – Buna i Tasovčići – Domanovići – Buna).

Zbog održavanja manifestacije “Rotary Kanjon 2022”, danas u vremenu od 8 do 18 sati dolazit će do obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Srbljani – Bosanska Krupa.

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko, Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja iznad 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79