Pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu: Ogromne kolone na GP Bosanski Brod

Pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu: Ogromne kolone na GP Bosanski Brod


Na dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na raskvašen snijeg ili poledicu. Na putu Kupres-Šuica-Livno jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose. U nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz pretežno suh. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija