Pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu: Ogromne kolone na GP Bosanski Brod

Na dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na raskvašen snijeg ili poledicu. Na putu Kupres-Šuica-Livno jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose. U nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz pretežno suh. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79