Pojačana frekvencija vozila za vikend i predstojeći praznik

Pojačana frekvencija vozila za vikend i predstojeći praznik


Povoljni vremenski uslovi i vikend dani donose povećanu frekvenciju vozila na mnogim putnim pravcima i graničnim prelazima.

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu maksimalno oprezni, drže odstojanje između vozila i prave češće pauze, posebno na dužim relacijama.

“Izbjegavajte rizična preticanja. Obratite pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, a u gradskim zonama i na povećan broj korisnika električnih romobila,” navodi se u saopćenju.

Pozivaju se svi učesnici u saobraćaju da budu oprezni i poštuju propise.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, saobraćaj je obustavljen, a vozila se preusmjeravaju preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Radovi se izvode i na putevima Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, gdje se saobraća usporeno.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška zabilježen je pojačan promet putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno traju do 30 minuta.

Saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase zabranjen je na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz BIHAMK-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija