Pojačana kontrola vozila, na snazi i dalje zabrana kretanja

Sarajevski policajci poduzimaju planske aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi novogodišnji praznici na području Kantona Sarajevo protekli u najboljem redu i miru.

I u novogodišnjoj noći iza 23 sata kretanje je zabranjeno

Kako je saopćeno je iz MUP-a KS, zbog aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19 neće biti organizovanih javnih dočeka Nove godine, ali je angažiran dovoljan broj policajaca radi vršenja poslova i zadataka iz nadležnosti MUP-a KS, kao i zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima, s posebnim osvrtom na kontrolu poštivanja aktuelnih epidemioloških mjera donesenih od nadležnih kriznih štabova.

Iz MUP-a KS apeluju na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se pridržavaju donesenih epidemioloških mjera, a to su obavezno propisno korištenje zaštitnih maski, fizička distanca, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru, kao i ograničeno kretanje u vremenu od 23:00 do 5:00 sati.

Također, pripadnici MUP-a KS će poduzimati mjere pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, ali i drugih prekršaja, odnosno, protupravnih ponašanja kojima se eventualno čine krivična djela ili narušava javni red i mir prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79