Pojačana sigurnost nakon upućenih prijetnji aerodromima u Podgorici i Tivtu

Nakon što su Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat jutros poslije devet sati dobili određene prijetnje telefonom, sigurnosne provjere su pojačane, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore (ACG).

“U Podgorici je jedan avion vraćen na dodatnu kontrolu. Saobraćaj, međutim, za sad, nije obustavljen ni u Podgorici, ni u Tivtu”, poručuju iz Aerodroma CG.

Kako kažu, u slučaju novih važnih informacija, ACG će o njima bez odlaganja informisati javnost.

“Iz opreznosti je bio zdražan avion Austrian Airlinesa ali je nakon provjere nastavio put”, saopšteno je Portalu RTCG iz menadžmenta aerodroma. Zatvaranja aerodroma, kako su kazali, nije bilo.

Iz Uprave policije saopšteno je da ih je osoblje Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat, obavijestilo da su sa broja iz inostranstva dobili dva poziva prijeteće sadržine u odnosu na bezbjednost vazduhoplova.

“Uprava policije u skladu sa utvrđenim procedurama preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, o čemu će javnost blagovremno biti obaviještena”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79