Pojačane kontrole auto-mehaničara

Pojačane kontrole auto-mehaničara


Gradska inspekcija će narednih dana pojačati kontrole mehaničarskih radionica na području Banjaluke u kojima se obavljaju popravke i servisi motornih vozila.

Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove, rekao je da je primjetna nagla ekspanzija nelegalnih radionica koje pružaju usluge popravke motornih vozila.

“Do sada smo sporadično vršili kontrole na osnovu prijava građana, ali sada ćemo detaljno iskontrolisati sve mehaničarske radnje. Ovim kontrolama ne želimo samo da kažnjavamo, već da sve one koji rade uvedemo u legalno poslovanje”, najavio je Kecman.

Prema njegovim riječima, gradski inspektori će narednih dana intenzivno raditi i na kontroli pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, posebno uz putne komunikacije.

“Zadatak inspektora je da sva pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u građevinsko pregledaju i konstatuju stanje, a najviše posla će imati na lokacijama uz put Banjaluka – Prijedor. Pojačaćemo i kontrole iskopa na gradilištima, jer moramo znati gdje odlazi višak iskopane zemlje i o kojim količinama je riječ”, kazao je Kecman.

Dodao je da će u narednom periodu uslijediti i jače kontrole odvoza mješovitog otpada na deponiju, zatim usluge rentakar i taksi prevoznika, te cvjećara, pogotovo uoči 8. marta.

U Gradskoj inspekciji su apelovali na građane da sarađuju sa Gradskom upravom i sve nepravilnosti dojave nadležnim službama.

“Važan segment našeg rada je saradnja i pomoć građana, te ih molim da, ako uoče nepravilnosti, prijave inspekciji ili drugim nadležnim službama, a mi ćemo reagovati u najkraćem roku”, kazao je Kecman za Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija