Pojačano prisustvo policije zbog mogućeg kretanja migranata prema GP Velika Kladuša

Na više lokacija na području općine Velika Kladuša od jutros je primjetan veći broj policajaca. Osim na ulazu u grad, postavljeni su policijski punktovi prema Greničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac, na Hukića brdu i Drmaljevu, te pred samim Graničnim prelazom.

Prema riječima portparola MUP-a USK Ale Šiljdedića, u cilju sigurnosti građana, na osnovu određenih operativnih saznanja, pojačano je prisustvo policijskih snaga na terenu, a u svjetlu aktuelne migrantske krize.

Nezvanično saznajemo da postoje određene pretpostavke da migranti pripremaju organizirano kretanje prema Graničnom prelazu Velika Kladuša u cilju pokušaja prelaska granice s Hrvatskom. Da bi ove pretpostavke mogle biti tačne, govori i činjenica da su kamere HAK-a i BIHAMK-a koje nadziru granicu na GP Velika Kladuša – Maljevac od juče ugašene.

Podsjećamo, u oktobru 2018. godine migranti su u pokušaju da nasilno pređu granicu uzrokovali sedmodnevnu blokadu ovog prelaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79