Pojavila se informacija da je Danka Ilić pronađena, radi se o lažnim vijestima

Danas je treći dan potrage za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora. Djevojčica je nestala u utorak u 13.45 u Banjskom polju.

Na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Ona je nestala u trenutku kada je njena majka otišla da sipa vodu starijem djetetu.

Juče su policija, vojska, spasilačke službe i građani pretražili krug od deset kilometara oko kuće, međutim djevojčicu nisu uspjeli da pronađu.

Nakon što je policija utvrdila da se nestala djevojčica Danka Ilić ne nalazi na deset kvadratnih kilometara koji su pretraživani u mjestu Banjsko Polje kod Bora, pretraga terena je obustavljena i potraga za djevojčicom će se nastaviti operativnim putem.

 

U toku noći neki mediji su objavili informaciju da je Danka Ilić pronađena, što se ispostavilo kao netačno.

Zbog toga se oglasila i policija Srbije.

Majka odbila ići na poligraf, oduzet joj telefon: “Odvedeni su u stanicu na saslušanje”

“Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, apeluje na medije da ne objavljuju neprovjerene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe.

Sigurnost i pronalazak djevojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku djevojčice kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom”, rečeno je iz MUP-a Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79