Pojavila se vlasnica psa povrijeđenog u Gračanici

Ženka Haskija koju je prije nekoliko dana u Gračanici jedan od mještana pregazio traktorom bila je podvrgnuta prvoj od dvije operacije i na svu sreću taj zahvat je prošao odlično.

Kako je za Klix.ba kazao veterinar Nerman Avdić, koji je bio jedan od spasilaca ove nedužne životinje i radio na ovoj zahtjevnoj opraciji, ovaj ortopedski zahvat je prošao izuzetno dobro i u petak slijedi druga operacija.

“Operacija je urađena u Veterinarskoj stanici PET DOC4U Lukavac i sanirana je fraktura butne kosti desne noge i fraktura tibie na lijevoj nozi i sve je prošlo bolje nego smo se nadali. Za petak je planiran ortopedski zahvat preostale frakture butne kosti na lijevoj nozi, u dogovoru smo s timom koji je radio i ovu prvu operaciju i nadamo se da će sve ići po planu. Najbitnije je da se pas odmara, pazimo da se ne povrijedi i da bude miran kako bi sve to zacijelilo kako treba”, istakao je.

Nakon urađenih RTG snimaka uočene su navedene povrede, međutim, Avdić je odmah kazao da je dobro što je kičma ostala u dobrom stanju, što znači da će vesela ženka Haskija ponovo moći hodati nakon oporavka.

Tim koji se pobrinuo da sve protekne u najboljem redu i da ova umiljata ženka Haskija ponovo stane na svoje četiri šape su ortoped Almir Alić koji ju je operisao jučer u Veterinarskoj stanici, a asistirali su doktor Nurija Omerović iz Veterinarske stanice Lukavac, te doktori veterinarske medicine Mustafa Hasić i Nerman Avdić iz Veterinarske stanice Gračanica.

Kako nam je kazao Avdić, u međuvremenu se pojavila vlasnica iz Donje Orahovice koja je pokazala fotografije psa i navela da se zove Mini.

“Teško je nekada utvrditi da li je pas u nečijem vlasništvu ako nije čipovan, a Mini nije bila. Međutim, vlasnica je pokazala njene fotografije i ako bude željela da je preuzme, to može uraditi nakon dva i po mjeseca, koliko će trajati oporavak. Pas će sve vrijeme biti pod našim nadzorom i potrudit ćemo se da se što bolje oporavi i ponovo stane na svoje noge”, ispričao nam je ovaj mladi veterinar.

Inače, za izvjesnog M. S., koji je bezobzirno i namjerno zgazio ženku Haskija, policija iz Gračanice pravi izvještaj za krivično djelo mučenja i ubijanja životinja i slučaj je u rukama tužiteljice Kantonalnog tužilaštva iz Tuzle.

Sam ovaj čin koji su snimile nadzorne kamere je šokirao javnost i građani su odmah pozvali nadležne da počinitelja privedu pravdi. Dodatno je sve ljude uznemirila činjenica da je M. S. odnio psa u svoju štalu nakon što ga je zgazio i nije dozvolio članovima Udruženja “Dreams” i veterinaru Avdiću da ga spase. Uz urgiranje policije, pas je na sreću spašen i sada se oporavlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79