Pokosio šest djevojčica i dobio dvije godine zatvora

Općinski sud u Zenici osudio je Haruna Hasić (23) iz Zenice na dvije godine zatvora, jer je 24. novembra prošle godine, upravljajući Mercedesom, skrivio saobraćajnu nesreću na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, gdje je povrijeđeno šest pješakinja.

Sigurnosna mjera

Osim zatvorske kazne, sudija Sabrija Agić izrekao je Hasiću i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja vozilom od pet godina, a ova kazna ne uračanava se u period izdržavanja zatvorske kazne.

Prema riječima sudije Agića, Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir to što je Hasić priznao krivično djelo, a što je i dokazano tokom postupka. Otežavajuća okolnost je to što je Hasić vozio brzinom od 92 kilometra na sat, što je za 40 kilometara na sat više od dozvoljene, znajući da može ugroziti pješake i učesnike u saobraćaju.

Šanjta: Nije zadovoljan presudom

Amer Šanjta, u ime ogorčenih roditelja, izjavio je za naš list da roditelji nisu zadovoljni presudom i da su očekivali strožiju kaznu.

– Očekivali smo strožiju kaznu, posebno zato što je povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja. Tražimo veću zatvorsku kaznu, zbog čega ćemo se žaliti – kaže Šanjta.

Apel nadležnima

Oni su još jednom apelirali na vlast da se “Bulevar smrti” dodatno osigura na svim kritičnim dionicama, jer se sve češće dešavaju nesreće na ovoj dionici.

– Pozivamo i apeliramo na nadležne da sada učine ono što je do njih, a mi smo, kao roditelji, uradili sve ono što je do nas – zaključio je Šanjta.

Kažnjavan 11 puta

Prema riječima sudije Sabrije Agića, Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir i to što Hasić ranije nije osuđivan. S druge strane, otežavajuća okolnost je to što je već 11 puta kažnjavan.

– Hasić je ranije počinio deset prekršaja iz sigurnosti saobraćaja, zbog čega se tretira kao povratnik i osoba sklona kršenju propisa iz sigurnosti saobraćaja, zbog čega mu je izrečena maksimalna kazna zabrane upravljanja vozilom – kazao je Agić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79