Pokrenut apel za Almira Ridžala iz Zavidovića: Pomozite mu u borbi protiv karcinoma pluća

Udruženje “Pomozi.ba“ pokrenulo je prvi apel u ovoj godini za prikupljanje sredstava za Almira Ridžala iz Zavidovića, u Bosni i Hercegovini, kojem se život u potpunosti promijenio nakon spoznaje da ima rak, javlja Anadolu Agency (AA).

Za Almira je u funkciju stavljen broj 17007 kojim se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Ridžalu je karcinom dušnika i pluća dijagnosticiran u januaru 2021. godine. Do sada je primio devet ciklusa kemoterapija s ciljem da se tumor pomjeri od arterije kako bi se mogla planirati operacija.

Za operativni zahvat resekcije pluća i disekciju medijastinalnih limfnih čvorova potreban je iznos od 17.500 eura. Ovaj novac Almir i njegova porodica nisu u stanju prikupiti, jer imaju minimalna primanja i kreditno su zaduženi.

“Pomozimo Almiru da izbori bitku sa rakom i doživi duboku starost sa svojom suprugom, kćerkom i sinom“, navedeno je u apelu udruženja “Pomozi.ba“.

Almiru pored poziva na broj 17007, može se pomoći i donacijama putem web platforme https://pomoziba.org/r/404 ili uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

  OVO JE KORONA-PLAN CIK-a: Evo kako bi trebalo izgledati glasanje na izborima u novembru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79