Pokrenuta akcija za pomoć porodici Mujić: Tri brata sanjaju krov nad glavom

Armin (17), Idriz (15) i Edin (12) talentovani su fudbaleri OFK “Tuzla” i uzorni učenici u svojim školama. No, život za njih nije med i mlijeko jer s roditeljima i sestrom godinama žive u neuslovnom objektu zbog čega je nedavno pokrenuta akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu stambenog objekta.

Pored toga što su dobri sportisti i učenici, vrijedno pomena je da uspješno pohađaju i mektebsku nastavu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Na spomen mogućnosti da će uskoro dobiti pristojan prostor za život, sva trojica u glas govore da jedva čekaju novi krov nad glavom, posebno zbog bolesnog oca, kojem trenutni uslovi u kojem žive najteže padaju.

Najstariji od braće Mujić je 17- godišnji Armin koji je golman u omladinskim selekcijama FK Tuzla City.

– Oduvijek sam htio biti golman. Na prvom treningu sam stao na gol i od tada imam samo jedan cilj, postati profesionalni igrač i obezbjediti egzistenciju majci, ocu, sestri i braći. Vrijedno treniram i zadovoljan sam uslovima za napredovanje i stipendijom koju imam u Tuzla Cityju. Nadam se da ću uskoro postati prvotimac – rekao nam je Armin Mujić, koji pohađa završni razred u Mašinskoj školi, nakon čega će profesionalno biti osposobljen za varioca.

Idriz (15) je također dobar golman, dok najmlađi Edin ima zapaženu ulogu u predpionirskoj selekciji OFK Tuzla. Za njih dvojicu i Armina, šef škole fudbala Denis Sadiković ima samo riječi hvale.

-Sa nama su od samog početka rada naše škole. Radi se o zaista talentovanoj djeci, vrijednim i dobrim momcima koji mogu postati dobri fudbaleri. Armin je već napravio prvi korak ka tome a vjerujemo da će njegovim stopama i mlađa braća – rekao nam je Denis Sadiković, koji zajedno sa klubom i roditeljima druge djece uspjeva braću Mujić osloboditi svih troškova treninga, putovanja i kupovine opreme, obzirom da dolaze iz porodice koja živi od minimalnih primanja prenosi TIA

Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, džemat Vikaljske džamije, Fondacija Junuzović, NLB banka i ugledni pojedinci iz našeg grada, pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu stambenog objekta (kuće) za porodicu Mujić iz Tuzle. Porodica trenutno živi u jednoj neuslovnoj prostoriji sa primanjem od 120 KM mjesečno i dječijeg doplatka.

Račun za pomoć

Svi koji žele pomoći u kupovini kuće i stvaranju normalnih uslova za život porodici Mujić, mogu to učiniti uplatama putem slijedećih računa:

Uplate iz BiH:

NLB BANK DD SARAJEVO

Broj računa:1321002023368404

Fondacija Junuzović Lukavac, Modrac-Studenac bb

75 300 Lukavac ID 4210274990006

Uplate iz inostranstva:

SWIFT CODE: TBTUBA22XXX

IBAN:BA391320010778360116

Ili na PayPal račun: Edin Husarić, [email protected] Sa naznakom za porodicu Mujić

Uplate na žiro račun: Medžlis Islamske zajednice Tuzla broj: 132-100-20032523-50 sa naznakom „za kupovinu kuće za porodicu Mujić ili lično uplatom na blagajni Medžlisa Tuzla.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79