Pokrenuta Facebook grupa koja okuplja radnike koji su doživjeli nepravdu na svojoj koži

Dražan Pejaković borac za radnike nastavlja sa čistkom loših poslodavaca, napravio je sada i Crna Lista Poslodavaca Federacija.

Dražan Pejaković koji je inače pokretač FB Crna Lista Poslodavaca Republike Srpske unio je strah poslodavcima koji krše radnička prava i dao snagu radnicima, pokrenuo je sada i Crna Lista Poslodavaca Federacija kako bi i poslodavce u Federaciji koji krše radnička prava stavio na Crnu Listu.

Dražan Pejaković je isto tako prije godinu dana okupio pozamašan tim advokata iz cijele BiH kako bi radnike mogli savjetovati i zastupati pro bono.

Inače Dražan Pejaković je konobar koji je nepravdu prvo osjetio na svojoj koži te zbog svega toga pokrenuo pravu malu radničku revoluciju.

“Živimo u vremenu gdje je poslovna ponuda ogromna, ali i dalje postoje poslodavci koji iskorištavaju svoje radnike na mnoge načine. Ne uplaćivanje doprinosa, prekovremeno radno vrijeme koje nije plaćeno, broj narađenih sati koji nisu u zakonu, Godišnji odmor kod pojedinih poslodavaca od sedam dana, a kod mnogih nema u opšte, mobing, ne zakoniti otkazi, lista je stvarno dugačka.

Sve ovo što radim jeste kako bi ovo malo radnika što je ostalo u našoj zemlji spasio-pomogao kako bi sr zaštitili od tiranije poslodavaca (Robovlasnika) koji uzimaju dušu i lome kičmu radnicima”

Izjavio je Pejaković za portal Crna Hronika BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79