Pokrenuta humanitarna akcija za bivšeg kapitena reprezentacije BiH

Sportska agencija US Soccer Education iz Denvera organizuje akciju pomoći Safetu Hodžiću, nekadašnjem kapitenu malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, a trenutno bije svoju najtežu životnu bitku.

Zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće i postao je teški invalid.

Sportisti i sportski radnici u Sarajevu nedavno su organizovali humanitarnu akciju pomoći tom bivšem uzornom sportisti, međutim prikupljena sredstva nisu dovoljna za Safetovo konačno izlječenje, saopćeno je iz BHINFODESK-a.

Naime, Hodžiću je neophodan lijek “Pletal” koji je skup i on ga sebi ne može priuštiti. Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge. Jedini spas je operacija u Turskoj, ali on za taj korak treba podršku.

US Soccer Education iz Denvera apelira na sve bivše sportiste u bosanskohercegovačkoj dijaspori, ljubitelje sporta i humaniste širom svijeta da pomognu nekadašnjem kapitenu malonogometne reprezentacije BiH i čovjeku koji je mnogo dao za bh. sport, prenosi Faktor.

Svoje donacije možete dati na Facebook Faundraiser linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79