Pokrenuta inicijativa da Vlada KS časti građane ručkom

Fondacija Sarajevo Navigator (FSN) u ime turističko – ugostiteljske privrede i građana premijeru i Vladi Kantona Sarajevo (KS) podnosi “Inicijativu za unapređenje standarda građana i podršku ugostiteljsko – turističkom sektoru Kantona Sarajevo – vaučer za potrošnju u ugostiteljstvu od 20 KM za svakog građanina / građanku Kantona Sarajevo”.
Sa sviješću kako je uslužni, posebno turističko – ugostiteljski sektor, na kojem dobrim dijelom i počiva privreda Kantona Sarajevo, devastiran pandemijom koronavirusa, predsjednica FSN Nataša Musa, u ime Upravnog odbora Fondacije, predlaže da KS svim građanima, onima sa registriranim prebivalištem u KS, izda vaučere za potrošnju u ugostiteljstvu na prostoru KS u iznosu od 20 KM, koji bi mogli biti korišteni do kraja ljeta 2020.

Pored pomoći ugostiteljsko – turističkom sektoru, to bi bila i svojevrsna nagrada za građane Sarajeva, iz budžeta kojeg oni pune. Iste one građane koji su bili veoma savjesni i odgovorni u proteklom periodu.


Da se podijele vaučeri građanima Sarajeva Foto: Avaz

Fondacija Sarajevo Navigator od 2006. godine radi na razvoju i promociji Sarajeva kao turističke destinacije i mjesta boljeg življenja za sve njegove građane.
Kroz svoj Destination Sarajevo Partners Club (DSPC) Fondacija okuplja 324 privrednika, od čega je njih 205 iz HoReCa industrije prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79