Pokrenuta inicijativa za smjenu Ćamila Durakovića

Klub odbornika Koalicije „Moja adresa: Srebrenica“ i odbornica DF-a Dželaludina Nukić, u Skupštini opštine (SO) Srebrenica najoštrije osuđuju stalne pokušaje političke destabilizacije u Srebrenici režirane OO SDS-a, s Momčilom Cvjetinovićem na čelu i i medijskog portala „DESPOTOVIN“.

Na prvom kolegiju SO, Cvjetinović je pokrenuo inicijativu za smjenu predsjednika SO Ćamila Durakovića, iako se zna da koalicija između srpskog i probosanskog političkog bloka nema alternativu te da su se potpisanim sporazumom obavezali da jedan politički blok neće se miješati u kadrovska rješenja drugog političkog bloka i da je Duraković jedini prijedlog za predsjednika SO.

– Iako nezadovoljni načinom provođenja posljednjih lokalnih izbora, odbornici probosanskog političkog bloka su, od zaključivanja konačnih rezultata do danas, učinili sve u cilju postizanja dogovora, formiranja zakonodavne i lokalne vlasti u vlasti, čime je deblokirano funkcionisanje vlasti u ovoj lokalnoj zajednici – smatraju u Koaliciji „Moja adresa Srebrenica.

Tvrde da je inicijative o smjeni Durakovića, jedina namjera rušenje, destabilizacija i potpuna blokada tek uspostavljene vlasti u Srebrenici.

Najoštrije se osuđuje buđenje ratnih političkih ideologija politikantskim postupcima, pod plaštom navodnih „srpskih nacionalnih interesa“, a sve radi ličnih političkih interesa. Najoštrije osuđujemo svaki pokušaj političkog nasilja i nasilnog uklanjanja Bošnjaka iz političkog života Srebrenice.

Bošnjački predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u Srebrenici, najoštrije osuđuju retoriku medijskog portala „DESPOTOVIN“ koji javno objavljuje tekstove huškačke naravi koristeći se nacionalizmom, govorom mržnje, ksenofobijom i etnocentrizmom stvarajući tako atmosferu koja umnogome podsjeća na onu iz devedesetih godina, dodajući da su i dalje opredijeljeni za dobrobit svih građana ove općine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79