Pokrenuta smjena Osmana ef. Kozlića, glavnog imama Bošnjaka u Njemačkoj

Pokrenuta je procedura za smjenu Osmana efendije Kozlića sa dužnosti muftije Islamske zajednice Bošnjaka u Evropi izvan domovinskih zemalja i glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora, procedura o razrješenju dužnosti efendije Kozlića sa dužnosti muftije Islamske zajednice Bošnjaka u Evropi izvan domovinskih zemalja i glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj pokrenuta je zbog određenih radnji koje se odnose na period kada je obavljao dužnost muftije banjalučkog.

Kako je navodno utvrđeno, njegovo djelovanje u pojedinim segmentima bilo je suprotno propisima i odlukama organa Islamske zajednice, a nameće mu se i neizvršavanje osnovnih obaveza na mjestu na koje je trenutno imenovan.

U informaciji direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ismaila efendije Smajlovića je navedeno da je efendija Kozlić izbivao i sa radnog mjesta glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj duži vremenski period (više od 90 dana) bez traženja dopuštenja od reisu-l-uleme, što se također može smatrati neizvršavanjem osnovnih obaveza na mjestu na koje je nosilac dužnosti u Islamskoj zajednici imenovan.

Zvaničnu odluku o razrješenju Osmana efendije Kozlića s dužnosti muftije Islamske zajednice Bošnjaka u Evropi izvan domovinskih zemalja i glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj donijet će Sabor Islamske zajednice u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79