Pokret Naprijed najavio širenje političkog djelovanja i na prostoru Republike Srpske

Politički pokret Naprijed, čiji je osnivač Šemsudin Mehmedović, širi svoje djelovanje na bh. entitet Republika Srpska (RS) nakon što je održana osnivačka skupština ovog pokreta u Doboju.
Prethodno su održani razgovori između stranke Naprijed, SBiH-a, NES-a i Platforme za progres kako bi se dogovorio zajednički nastup u ovom entitetu na predstojećim izborima.

Kako su naveli iz pokreta Naprijed, osnivačka skupština je održana u sali Skupštine Grada Doboj.

Nakon uvodnih obraćanja, članovi skupštine jednoglasno su izabrali inicijativni Gradski odbor, koji se sastoji od novoizabranog predsjednika Senahida Spahića, odbornika u Skupština grada Doboj i Adisa Osmanbegovića kao zamjenika.

Za članove odbora izabrani su Husein Smajlović, Jasmin Đulbić, Enes Karalić, Ćerim Hasić, Adis Bečić, Ferhat Osmanbegović, Almir Glavić, Ševal Čvorić, Sumea Hozić, Miralem Kikić, Aladin Čostović, Almir Hasanbašić, Elvir Didić, Belmin Alićehajić, Armin Grbić, Adnan Didić, Sinahid Hadžikadić i Hajrudin Avdić.

Novoizabrani predsjednik Inicijativnog odbora Senahid Spahić naglasio je važnost iskrenosti i opredjeljenosti članova organizacijskog odbora, za promjenom kao temelja pokreta Naprijed.

“Mi smo opstali kao politički faktor, kao tim i kao cjelina, odlučni u namjeri da i dalje samo odlučujemo o svojoj sudbini, u svom gradu Doboju. Niko ovaj grad, političke i društvene prilike ne poznaje bolje od vas ovdje prisutnih. Mi ovdje vodimo svakodnevne bitke, na radnim mjestima, našta djeca vode bitke u školski klupama a studenti i boračka populacija kao da su od države kažnjeni što žive ovdje te stoga imamo puno pravo da politički organizujemo i borimo za svoja prava te ugodini ambijent za rad i življenje”, rekao je Spahić.

Predsjednik pokreta Naprijed Šemsudin Mehmedović čestitao je i izrazio podršku novoformiranom Gradskom odboru Naprijed Doboj i istako važnost ovog proširenja, naglašavajući ključnu misiju pokreta – postavljanje države Bosne i Hercegovine na prvo mjesto na svakom pedlju teritorije.

Ovaj cilj, kako je istakao Mehmedović, zahtijeva saradnju svih građana, bez obzira na etničku, vjersku i političku pripadnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79