Pokretanje opoziva načelnika Tanovića u Novom Sarajevu u toku: Nedostaje samo jedan potpis

Nakon što je opoziv načelnika već bio pokrenut u općinama Stari Grad i Centar, čini se da bi sada mogao biti pokrenut i u još jednoj sarajevskoj općini. Klix.ba je saznao da vijećnicima Općinskog vijeća Novo Sarajevo nedostaje jedan potpis kako bi pokrenuli inicijativu za opoziv načelnika Hasana Tanovića.

Ovu informaciju potvrdio je nezavisni vijećnik u OV Novo Sarajevo, Arslan Dučić. On je istaknuo da su zbog dosadašnjeg rada i poteza načelnika Tanovića, izgledi za prikupljanje potpisa više nego izgledni. Dučić je naglasio da je već neko vrijeme pozivao na opoziv, a sada smatra da je možda najidealnije vrijeme da se opoziv ostvari kako bi se stanovnici Novog Sarajeva oslobodili terora načelnika Tanovića i njegove administracije.

Elvedin Korora, vijećnik koji je prešao iz SDP-a u stranku Narod i pravdu (NiP), izjavio je da će o eventualnoj podršci za opoziv načelnika razgovarati sa kolegama u Klubu NiP-a prije donošenja konačnog stava. Međutim, saznajemo da vijećnici NiP-a već imaju odlučan stav o podršci opozivu i namjeravaju staviti potpis za pokretanje opoziva načelnika Tanovića. Također, podršku za opoziv dali su i vijećnici Naše stranke, DF-a, NES-a i neki nezavisni vijećnici.

S druge strane, SDP, stranka kojoj se Tanović priključio, protivi se opozivu, kao i SDA, Platforma za Progres i nekoliko nezavisnih zastupnika.

Situacija u OV Novo Sarajevo postaje sve turbulentnija. Ranije u junu došlo je do smjene rukovodstva čiji su članovi bili iz NiP-a i Naše stranke, a nekoliko sjednica bilo je odgođeno zbog nedostatka kvoruma.

Hasan Tanović je na lokalnim izborima bio kandidat Četvorke, koju su činile stranke NiP, SDP, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

S obzirom na sve ove okolnosti, stanje u Novom Sarajevu ostaje napeto, a opoziv načelnika Tanovića još nije dobio potrebnu podršku za pokretanje postupka. Pratit ćemo daljnje razvoje događaja i vidjeti hoće li inicijativa za opoziv biti uspješna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79