Pokucali mu na vrata zbog 700 KM, a onda je počeo vrijeđati Kurtića…

Dugovao osumnjičenom Arminu Iglici, koji je htio vratiti svoj novac, ali je izbila svađa, koja se otela kontroli te je Kurtić izrešetao Kapidžića l Amel Kurtić rekao prijateljima da izađu iz vozila, nakon čega se upucao u glavu.

Amel Kurtić (29), koji je ispalio hice u Ammara Kapidžića (29) u subotu navečer u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija, iste noći oduzeo sebi život hicem iz pištolja u Konjicu.

Dogovor u vozilu

Nakon tragedije, lišeni slobode su Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19), koji su bili s Kurtićem kada je likvidirao Kapidžića na pragu njegove porodične kuće.  Od izvora bliskog istrazi saznajemo da su u pozadini tragedije odranije neraščišćeni računi, tačnije novčani dug koji je imao Kapidžić.

Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Inače, Kurtić je ostao invalid nakon što je prošle zime bio teško ranjen na Stupu.

Kurtić: Nosio pištolj - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Iglica je tokom vožnje dobio poruku i rekao da mora otići do Kapidžića, koji stanuje u ulici Francuske revolucije, jer mu ovaj duguje 700 maraka. Odvezli su se do Kapidžićeve kuće i tu se zaustavili.

Kapidžić: Ubijen  ispred kuće - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije vratio, jer se posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu neće nikad vratiti 700 maraka. Potom se Iglica vratio u automobil, gdje su ga Šojko i Kurtić pitali šta se desilo, na šta im je on rekao da mu je Kapidžić poručio da će ga prebiti. Tada je Kurtić odlučio sam smiriti situaciju, govoreći im da „ne budu djeca“. Ali, Kapidžić je počeo vrijeđati Kurtića, što je ovoga izrevoltiralo toliko da je potegao pištolj i izrešetao mladića.

Privođenje Alema Šojke - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Potom su se svi vratili u vozilo i pobjegli prema selu Bjelimići na obroncima Bjelašnice, koje pripada općini Konjic. Kurtić je rekao svojim prijateljima da napuste vozilo i da se ništa ne brinu, jer će on preuzeti krivicu na sebe. Oni su izašli van i pobjegli, a Kurtić se likvidirao.

Dovođenje Armina Iglice - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

S obzirom na to da je ranije pucano na njega, zbog čega je završio u invalidskim kolicima, sa sobom je nosio pištolj. Prije nego što će se likvidirati, Iglica je rekao Kurtiću: „Samo mi vrati vozilo“, što je ovaj potvrdio.

Saučesnici su brzo lišeni slobodeu selu Pervizi. Tokom saslušanja u policiji sve su priznali. Jučer su dovedeni u Tužilaštvo Kantona Sarajevo i zatražen je pritvor za obojicu.

Osumnjičeni su za djelo likvidacija na podmukao način i iz osvete. Njihovu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji nije želio komentirati lišavanje svojih klijenata.

Mehmedbašić: Brani osumnjičene - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Istražitelji su u vozilu pronašli nekoliko bombi. Tako je intervenirao i Kontradiverzioni tim MUP-a Kantona Sarajevo. Nije poznato otkud bombe u automobilu prenosi Avaz.

Ležao je na majčinim rukama, pokušavala ga je dozvati svijesti

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79