Pokušaj deložacije u Zenici: Adnanu pozlilo, njegova supruga je završila u bolnici

Prava drama odvijala se jučer u zeničkom naselju Bilino Polje, gdje se desio četvrti pokušaj deložacije četveročlane porodice Zeničanina Adnana Selimagića iz stana u zgradi na Bulevaru Kulina bana 30b.

Pedesetak komšija ni ovaj put nije dozvoljavalo ulazak u ulaz predstavnicima Gradske uprave, tako da stan ni jučer nije uveden u posjed Nermine Salčinović.

Tehničari Hitne medicinske pomoći intervenisali su nekoliko puta. Adnanu, koji je težak bolesnik s insuficijencijom pluća je pozlilo, njegova supruga je završila u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao i kolega koji je došao da bude uz njih.

Prema riječima Gorana Bojanovića, advokata Selimagića, niko nije pokušao nasilno ući u stan, građani to ne dozvoljavaju policiji.

– Govorili su da je prva opcija da se u četvrtak nastavi iseljenje. Policija je bila pasivna, stigli su vatrogasci koje su pozvali ako se bude ulazilo nasilno da razvale vrata stana, a predstavnici Grada insistiraju na tome da Selimagić izađe u naredna dva dana. On je na to pristao iako nema obezbijeđen smještaj niti zna gdje će sa stvarima, kaže Bojanović.

On smatra da osoba koja treba da useli u stan nema prava, ali se pravna bitka nastavlja te će 22. januara pred Općinskim sudom Zenica uslijediti novo ročište.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79